Powered By Blogger

Pazar, Kasım 26

Silkroad Online - Knight Online - Metin2 Oynamak İçin Yapılması Gerekenler (ÇÖZÜM İÇERİR)

Sro - KO - Mt2 Oynamak

Açıklama : Merhabalar arkadaşlar, öncelikle bu sorun sadece silkroad online için geçerli olmadığını bilmenizi isterim. Fakat biz silkroad online oynayıp geliştirmek için uğraştığımız için sizlere daha kolay çözüm bulmanız için başlığı silkroad olarak belirlediğimi belirtmek isterim.

Sorun : Silkroad Online bildiğiniz gibi çok eski bir oyun ve hala büyük bir heyecanla oynanmaya devam ediyor. Bizim zamanımızda internet kafelerde oynadığımız bu oyun haliyle 32bit işletim sistemine sahip bilgisayarlarda sorun yaratmadan çalışıyordu. Fakat 64Bit işletim sistemine sahip bilgisayarlar oyunumuzu açarken beraberinde sorun ve problemler getiriyor.Bot programları ve ekstra (artı basma,stat basma vb.) programlar kullandığımız için bu dediklerimi yaparsanız hem siz hem bilgisayarınız hemde oyun karakteriniz en iyi şekilde korunarak en verimli şekilde size dönüş sağlayacaktır.Şimdi bunu hep beraber çözelim.

  • Net Framework sürümlerinin hepsini bilgisayarınızdan kaldırınız. (Restart işlemi gerekiyorsa atın.) Ardından en son sürümü vereceğim linklerden indiriniz. 
  • Bilgisayarların kütüphane dediğimiz bilgi kitapçıklarının son halini yükleyiniz. (Bilmeyenler için bu microsoftun paylaştığı bir yazılımdır. Bazı kod ve kodçukların çalışması için gerekli bilgileri bilgisayara öğretmek için tasarlanmış. Bilgisayara zeka ekliyor desek yanlış olmaz sanırım.)
  • Virüs programlarını oyun moduna alınız. Silkroad için bot kullanıyorsanız kesinlikle botları güvenli sitelerden indiriniz aksi halde bir çok sorun ile karşılaşabilirsiniz. (Silkroad Bot Programları) botların linklerini ve sizlere uygun bir virüsten koruma programı linkler bölümünde olacaktır.
  • Ekran kartımızın en son sürümünü yüklememiz gerekiyor ve kullandığı directx programını indirmemiz gerekiyor ki en yüksek verimi almamız sağlansın. Ko - Sro - Mt2 en az directx 9.0 ile çalışmaktadır.
  • Dep Açma dedikleri olayı elbet duymuşsunuzdur. Hemen anlatalım. DEP, bilgisayarınızın virüslerden veya diğer güvenlik açıklarından zarar görmesini engellemeye yardımcı olabilen bir güvenlik özelliğidir. Yani bu açıkken oyun aniden kapanabilir ve hiç açılmayabilir. Sizlerede elbet olmuştur, oyunun launcher tıklayıp açamamak :)
    -Başlat > Cmd > sağ tık > Yöndetici olarak çalıştır
    -Açılan ekrana bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOff yazıyoruz
    -İşlem tamamlandı.
Bu dediklerimi yaptıktan sonra herhangi bir sorun olmaksızın oyun oynamanın keyfine varacaksınız. İyi eğlenceler diliyorum şimdiden. 

PROGRAMLARIN LİNKLERİ

Ekran Kartı Driver 

ATI

NVIDIA

(Eğer onboard olarak bir ekran kartınız var ise anakart driver son sürüm indiriniz yanında otomatik güncelleme alacak yada size driver sunacaktır)


Ekran kartınızın desteklediği modele göre 9.0 veya 11.0 sürümlerinden birini indiriniz



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder